Καλλιτέχνης της εβδομάδας – Jeral Tidwell

Καλλιτέχνης της εβδομάδας – Jeral Tidwell

Jeral Tidewell είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η παραδοσιακή τέχνη μπορεί να συμβαδίσει με την ψηφιακή τέχνη και να είναι στο ίδιο επαγγελματικό επίπεδο, παρόλο που η ψηφιακή τέχνη φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερη δημοτικότητα. Αντιπροσωπεύει απολύτως την τέχνη του επειδή η τέχνη του είναι ένας τρόπος ζωής, τα σχέδιά του αντικατοπτρίζουν την ίδια την προσωπικότητά του. Όντας εθισμένος στο μοτοκρός, δεν έσπασε ούτε ένα, αλλά και τα δύο χέρια του, αλλά είναι ακόμα ζωντανός και ανακτήθηκε, πεισματάρης για να τονίσει νέα πρόσωπα της πραγματικότητας μέσω της τέχνης του.

Βιογραφία που μεγάλωσε στη Λουιζιάνα, σε μια οικογένεια δύο επαναστατικών γονέων εφήβων και άρχισε να σχεδιάζει πριν μπορέσει να μιλήσει. “Γεννήθηκα έτσι. Η μαμά μου λέει ότι έχω σχεδιάσει από πριν μπορώ να μιλήσω. Από την αρχή βρισκόμουν στο τρέξιμο, δεδομένης της ελευθερίας της έκφρασης από την πρώτη μου αναπνοή. Ως βρέφος δεν είχα κανένα ενδιαφέρον να μάθω να μιλάω, αντί να επικοινωνεί με χειρονομίες για να πω ότι αυτό που πραγματικά ήθελα ήταν ένα μολύβι. Ένα φτηνό ρολό χαρτιού του κρεοπωλείου και ένα κουτί κραγιόνια έγινε το μπέιμπι σίτερ μου. Από εκείνο το σημείο δεν υπήρχε γυρίσματα, η τέχνη έγινε η ζωή μου. “, Λέει ο Jeral. Επειδή ήταν ταλαντούχος και παρατήρησε, έλαβε ενθάρρυνση σε όλο το γυμνάσιο για να συνεχίσει να σχεδιάζει. Η πρώτη του επαγγελματική δουλειά ήταν ως καλλιτέχνης Airbrush, που τον έκανε να πειραματιστεί και να γίνει πολύ εξειδικευμένος. Αλλά η δουλειά είχε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, επειδή ήταν μια “δουλειά”, αισθάνθηκε κάπως παγιδευμένος στα χωράφια της δημιουργικότητας και μόνο αφού συναντήθηκε με τη φίλη του, συνειδητοποίησε ότι πρέπει να επικεντρωθεί σε προσωπικά έργα. Μετακόμισε σε γραφικό σχεδιασμό και απεικόνιση, όπου οι δυνατότητες ήταν ατελείωτες.
Η συνάντηση του Jeral Tidwell Artworkhis με τον Travis Meeks, από τις “Days of the New” οδήγησε σε ένα νέο έργο για το Jeral, έτσι σχεδίασε το εξώφυλλο του άλμπουμ για αυτούς, μαζί με άλλα εμπορεύματα για το συγκρότημα. Ο Travis Meeks θυμάται στις ημέρες της νέας επίσημης βιογραφίας: “Στις πρώτες περιηγήσεις, γνώρισα έναν απίστευτο εικονογράφο και καλλιτέχνη που πήρε τη βόλτα μαζί μου. Μοιραστήκαμε την αγάπη του δέντρου και της εικαστικής τέχνης. Το όνομά του είναι ο Jeral Tidwell και έγινε ισχυρός εικαστικός καλλιτέχνης για τις μέρες του νέου. Έκανε όλα τα μπλουζάκια, το δεύτερο και το τρίτο εξώφυλλο άλμπουμ και όλες τις εικόνες του MySpace Tree. Βοήθησε να δημιουργήσει την τέχνη και τα χρώματα των δέντρων … “Η ελευθερία που έλαβε στη δημιουργία της τέχνης του τον ενθάρρυνε ακόμα περισσότερο να συνεχίσει να εργάζεται για τα δικά του πράγματα. Μετακόμισε στη Λούισβιλ και ανακάλυψε ότι ήταν μια εξαιρετική θέση σε σύγκριση με τη Νέα Ορλεάνη.

Τα έργα του κυμαίνονται από σχέδια για μπλουζάκια, καταστρώματα skateboard, οχήματα airbrush, αφίσες για kid rock, dick dale, ευρύτατο πανικό, μαχητές foo, sheryl crow και αλκαλικό τρίο και πολλά άλλα …. Και τα έργα του έχουν γίνει δημοφιλή σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω γκαλερί από το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη, τα βιβλία και τα περιοδικά, αφίσες συναυλιών, περιοδικά τατουάζ ή βιβλία sci-fi τέχνης. Ήθελε να εργαστεί περισσότερο για να δημιουργήσει την αγαπημένη του μορφή τέχνης – το skateboard deck art και η επιθυμία του χορηγήθηκε όταν έλαβε μια απίστευτη απάντηση στην τέχνη του από την Reliance Skateboard Co. Alchemy – αποτελείται είναι μια σειρά από 3 βιβλία που περιέχουν σκίτσα από δύο μεγάλα Καλλιτέχνες και φίλοι: Jerald Tidwell και AngryBlue.

Ink Alchemy – Vol I Μετά από πολλά, πολλά αιτήματα από τους οπαδούς του και επίσης τους οπαδούς του AngryBlue, το πρώτο βιβλίο μελάνης Alchemy είδε το φως της ημέρας, απίστευτο με 40 σελίδες με πάνω από 50 έργα τέχνης! Τα εκτυπωμένα καλύμματα της οθόνης χεριών, υπογεγραμμένα από καλλιτέχνες και αριθμημένες. Υπάρχουν μόνο 400 από αυτά τα τυπωμένα.

Το Ink Alchemy – Vol II περιέχει πάνω από 40 σελίδες των τελευταίων και πιο άρρωστων εικονογραφήσεων τόσο από το Humantree όσο και από τον Justin Kamerer (AngryBlue). Τα βιβλία διαθέτουν εκτυπωμένο κάλυμμα 3 χρωμάτων με σελίδες περγαμηνής ηλικίας. Περιορισμένη έκδοση μόνο 650 βιβλίων. Υπογεγραμμένο και από τους δύο.
Jeral Tidwell Artworkink Alchemy-Vol III-Μετά από ένα χρόνο από την απελευθέρωση του Ink Alchemy Vol 2. Αυτή η νέα έκδοση διαθέτει πάνω από 40 σελίδες εικονογραφήσεων και από τους δύο καλλιτέχνες, όλα σε χαρτί περγαμηνής ηλικιωμένων, με 2 έγχρωμη οθόνη. Τα βιβλία υπογράφονται και αριθμούνται σε μια έκδοση 800. Οι πρώτες 100 παραγγελίες θα λάβουν επίσης εκτυπώσεις μίνι τέχνης και από τους δύο καλλιτέχνες.

0/5 (0 κριτικές)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>